LESAANBOD

Praktische les-informatie

De lessen zijn meestal op de ochtenden van 9:00 tot 12:30 zijn incl. koffie&thee

Ik heb geen pinapparaat, graag contante betaling of tikkie tijdens de 1e les.

Mocht je jouw werkstuk niet binnen de tijd van de lessen af krijgen kom je gewoon een extra (gratis) lesje nemen, geen probleem. Je hebt geen ervaring nodig om te starten en je hoeft ook niet super handig te zijn. Het gaat erom dat je het leuk vind!  😉  Snelheid is niet belangrijk!

Voor alle workshops geldt een maximum van 2 personen per les. De cursussen zoals bv motorzadel maken en tassen ontwerpen, geef ik het liefst 1 op 1 les.  Mocht je als oud cursist iets nodig hebben en geen grote voorraad willen aanschaffen via een reguliere verkoopsite, dan kun je dat altijd aangeven, ik heb een kleine voorraad voor verkoop. 

Elke workshop of cursus wordt afgerond met een certificaat met een foto van jouw werkstuk. Ook na een workshop of cursus kun je jouw vragen kwijt of even komen buurten is altijd goed. De opzet van de workshops en cursussen zijn laagdrempelig, ik hanteer geen instap modules ed. Mijn doel is om geïnteresseerden op weg te helpen met deze leuke hobby maar je kunt je ook verder als professional ontwikkelen.  De 1e workshop is een standaard workshop om alle grondbeginselen door te nemen van het traditionele leathercraft daarna zijn eigen ideeën om uit te werken zeer welkom! 

Hartelijke groet Marianna

p.s;
Ben je op zoek naar een leuk cadeau?

Is misschien een gepersonaliseerde cadeaubon met naam en bedrag naar keuze een leuk idee!

 

Workshop Sleutelhanger stempelen

Workshop sleutelhanger stempelen.

Sleutelhangers bedoelt voor jubileum, geboorte of als relatiegeschenk.
Stempel met eigen naam/logo 50,-,
sleutelhangers € 2,- pst (vierkant, rond of in hartvorm)
Je kunt ze naar eigen style; kleuren, sealen, versieren met (swarovski-) holnietjes,
achterkant voeren met stof, + sleutelhanger, prijs is all in. 
Stempel mag je meenemen na afloop van de workshop.

VOORBEELD;
stel je wilt 20 geboorte-sleutelhangers;
Stempel €50,- +20 stuks x €2,- = €40,- Totaal €90,-

Via mail of facebook pm kun je afstemmen voor een datum.

 

Snuffelworkshop

Snuffel Workshop
Mocht je twijfels hebben of gewoon eerst kennis willen maken met deze hobby  is het mogelijk om een kleine workshop te doen in de vorm van een sleutelhanger of haarspeld.
Je kunt dan in onbehandeld tuigleer een klein ontwerp carven en/of bewerken.

Alles in deze workshop is incl materiaal, bestaande uit; 1e keuze tuigleer, benodigde vetermateriaal, verf, sealing, gebruik van gereedschap.

Duur; 1 ochtend
3 Sleutelhangers; €25,-
1 Haarspeld; €25,-

Workshop 1 Basistechnieken Leathercraft

Workshop 1 Basistechnieken Leathercraft
In de vorm van een TELEFOONHOESJE, DOOSJE of PORTEMONNEE.

In workshop 1 leer je hoe je onbehandeld tuigleer kunt omtoveren tot een prachtig stukje art op leer. Je leert de basisstappen in het carven van leer met de lucky seven tools en de swifel knive te hanteren. Indien gewenst kun je je werkstuk een vlechtrand geven. 

Je kunt tijdens de les al je vragen kwijt over inkoop leer, verfjes tools ed. Na de les krijg je een klein boekje mee met alle info die in de les aan de orde zijn geweest.  Het werkstukje kun je om een bestaande portemonnee of in een doosje plakken.
Je hebt ook de mogelijkheid om een telefoonhoesje van jouw project te maken.
Het gaat erom dat jouw 1e projectje een gebruiksvoorwerp wordt, dat is het leukst!

De workshop is incl. gebruik van gereedschap en materialen, hoeft niets mee te nemen.
Materialen bestaande uit; 1e keuze tuigleer, benodigde vetermateriaal, verf,  evt holnieten met turqoise of swarovski kristal, na afronding kun je jouw werkstuk sealen.

In deze workshop is ge
en ruimte voor een eigen ontwerp, je kunt kiezen uit een aantal traditionele leathercraft voorbeelden.  Deze workshop is gericht om je skills in het craften te ontwikkelen. In de workshop 2 kun je wel eigen ontwerp meenemen en tijdens de les uitwerken. Geef maar aan wat je wilt!
Duur; 2 ochtenden

Kosten; €95,-

Hieronder een impressie wat cursisten de 1e les maakten;

Workshop 2 Leathercraft

Workshop 2 Leathercraft

Voor deze workshop heb je al iets kennis en ervaring nodig dmv workshop 1 of eigen ervaring. Je gaat een moeilijker ontwerp uitwerken, denk bv een sheridon ontwerp. In deze workshop leer je ook hoe je meer diepte in het leer krijgt. 

De workshop is incl materiaal bestaande uit; 1e keuze tuigleer, benodigde vetermateriaal, verf, sealing, gebruik van gereedschap. Als je thuis dit verder uit wilt werken is aanschaf van leatherstamps, steen, swiver knive noodzakelijk.

In workshop 2 leathercraft zijn meer mogelijkheden om te maken;

Riem incl holnieten excl buckle €95,-
Armband €75,-
Boekomslag klein (A5 formaat) €95,-
Boekomslag groot (2x A4 formaat) €125,-
Tablethoes €125,-
Gitaarband €105,-
Heb je  Workshop 1 Basistechnieken Leathercraft bij mij gedaan? Dan heb je standaard 10% korting op deze Workshop 2 Leathercraft !

Duur; in overleg.

Workshop Vormen

Workshop 3 Vormen

In deze workshop leer je hoe je onbehandeld tuigleer kan vormen. Je mag een eigen ontwerp uitwerken of een standaard bolvormige sleutelhanger. De workshop is incl materiaal, bestaande uit; 1e keuze tuigleer, benodigde vetermateriaal, verf, sealing, gebruik van gereedschap.

Kies je voor een standaard bolvorm sleutelhanger dan zijn de kosten €35,-
Ivm de grootte van het werkstuk van een eigen ontwerp is de prijs in overleg. En mocht je thuis jouw werkstuk willen uitwerken is aanschaf van leatherstamps, steen, swiver knive noodzakelijk.

Bolvorm sleutelhanger   €35,-
Riemfoedraal voor bucknife
€55,-
Duur; 1of 2 ochtenden

Workshop Vlechten

Workshop Vlechten

In deze workshop leer je eenvoudige vlechttechnieken. Je werkt op een stukje leer een aantal vlechtvormen uit.

Duur; 1 ochtend van 9:00 tot 12:00
Kosten; €25,-

(Foto’s volgen nog)

Hondenhalsband of tuigje

Workshop Hondenhalsband of hondentuigje

In deze workshop kun je jouw eigen riem of een hondenhalsband voor jouw hond maken. Dit kan met het leathercraften zoals je in Workshop 1 Basistechnieken Leathercraft geleerd hebt maar je kan ook gewoon slagletters en stamps gebruiken. Als je voor slagletters en stamps kiest is ervaring niet nodig.

Mocht je voor het leathercraften kiezen kun je een deel zelf thuis uitwerken of een extra (gratis) ochtend bij mij inplannen. 

De workshop is incl materiaal, bestaande uit; 1e keuze tuigleer, benodigde vetermateriaal, verf, sealing, gebruik van gereedschap. Om thuis je ontwerp uit te werken is aanschaf van leatherstamps, steen, swiver knive noodzakelijk.

Hondenhalsband incl D-ring, holnieten en gesp €65,-.
Hondentuigje incl holnieten en gesp €95,-
Duur; 2 ochtenden

Workshop Teenslippers

Workshop Teenslippers

In deze workshop kun je jouw eigen gepersonaliseerde teenslippers maken. Dit kun je uitwerken met het leathercraften zoals je in Workshop 1 Basistechnieken Leathercraft geleerd hebt maar je kan ook gewoon slagletters en stamps gebruiken. Als je voor slagletters en stamps kiest is ervaring niet nodig.

Mocht je voor het leathercraften kiezen kun je een deel zelf thuis uitwerken of een extra (gratis)ochtend bij mij inplannen. De workshop is incl materiaal bestaande uit; 1e keuze tuigleer, benodigde vetermateriaal, verf, sealing, gebruik van gereedschap. Om thuis je ontwerp uit te werken is aanschaf van leatherstamps, steen, swiver knive noodzakelijk.

Kosten; incl zolen en holnieten €165,-
Duur; 3-4 ochtenden

Workshop Eigen Ontwerp

Workshop Eigen Ontwerp

In deze workshop kun je een eigen ontwerp maken. We bespreken wat je wilt, daaruit gaan we een patroon maken en vervolgens een stappenplan maken hoe je dit het beste aan kunt pakken. Je kunt je werkstuk uitwerken met leathercraften zoals je in Workshop 1 Basistechnieken Leathercraft geleerd hebt maar je kan ook gewoon slagletters en stamps gebruiken. Als je voor slagletters en stamps kiest is ervaring niet nodig. Je kunt op deze wijze jou vakkennis uitdiepen maar ook kunnen we bespreken waar je het beste in kan kopen ed.

Ook is het mogelijk om een zelf ontworpen tas te maken of alleen een patroon te ontwerpen.

Deze workshop geef ik  vaak 1 op 1 les, dus je krijgt alle aandacht om je werkstuk perfect uit te werken.

Tijdens de workshop kun je gereedschap gebruiken, leerverf maar is exclusief het  leer wat je nodig hebt en evt gespen ed

Kosten; €35,- per ochtend van 9:00-13:00

foto’s volgen!

Cursus Motorzadel en/of Motortas maken

Cursus Motorzadel en/of Motortas

De cursussen zijn bedoeld om jouw eigen motor aan te kleden en/of beroepsmatig toe te passen. Je leert ontwerpen, een patroon maken, voeren/stevig maken en het vervaardigen met onbehandeld tuigleer welke je uitwerkt met leathercraft. Het is niet mogelijk om bij mij een zadel te bekleden zonder leathercraft en/of het bekleden in 1 kleur leer. Dat is een ander soort cursus/opleiding die ik niet geef. 

Het te bekleden zadel moet een kunststof of metalen bodem hebben en mag niet deels buiten de bodemplaat uit stoffering/foam bestaan. Het tuigleer moet er namelijk vochtig om heen gespannen kunnen worden. Dus niet alle zadels zijn geschikt. Mocht je twijfelen breng je zadel tijden het kennismakingsgesprek even mee.

De cursussen zijn inclusief materialen;
1e keus (hals-)tuigleer, verf, sealing, holnieten ed, gebruik van gereedschap, echter exclusief benodigd vetermateriaal en/of tassluitingen.

De  cursussen zijn niet altijd in dagdelen in te schatten. Ligt aan de grootte van het te maken project en persoonlijke groei en wensen. Je krijgt idg begeleiding totdat jouw project naar tevredenheid klaar is. 

Om thuis jouw ontwerp uit te werken (leathercraft) is aanschaf van leatherstamps, ponsen, steen, swiver knife ed noodzakelijk. Dus  is een workshop 1 basistechnieken altijd de 1e stap om te volgen.

Kosten;
Cursus Motortas € 675,-
(kleine/gewone tas, bij een super grote tas meerprijs €50,-)

Cursus Motorzadel €675,-
Tanktas €125,-
Achterspatbord aankleding €75,-
Tas voor sissy-bar in overleg

Aanbieding; beide Cursussen incl  Tanklap €1145,- 
Aanbieding; beide Cursussen incl tanktas  €1170,- 
Aanbieding; beide Cursussen incl tanktas en achterspatbord €1195,- 

Foto’s volgen nog,..

Organizer Box

Organizer Box

Workshop multi-functionele organizer-BOX in elkaar zetten, verven, pimpen met sierholnieten,& ornamentjes. De box is van multiplex berkenhout, dus super stevig en van duurzaam hout.De delen passen naadloos en strak in elkaar, een knap staaltje CNC uit Nederland. Het houtsoort wat is gebruikt is van multiplex berkenhout. Het hout is afkomstig uit duurzaam beheerde Finse bossen en is stevig en onderhoudsvrij, goed glad geschuurd en mooi van structuur. De box kan natuurlijk ook voor andere hobby s ingezet worden!

Duur; 2 ochtenden
Kosten; € 45,- incl materialen koffie&thee
Optioneel; leren band met eigen tekst (+€10,-)
maximaal aantal personen is 2

De doos kan ook verstuurd worden,  €37,50 incl verzendkosten, 

Workshop Data

Alle workshops en cursussen worden gepland op volgorde van aanmelding en de data wordt via mail of pm Facebook persoonlijk afgesproken. Een dag voor aanvang van de les stuur ik een reminder. 
Meestal zijn de lesochtenden in een weekend, voor meer info zie de praktische lesinformatie.
Heb je vragen kun je me altijd mailen en je kunt ook eerst langskomen om eerst te kijken wat mogelijk is  en is natuurlijk altijd vrijblijvend.

GRAAG WEL OP AFSPRAAK!

 

Contact-formulier